Livet i Kristus

Ef 4:20-28
Men så är det inte med er. Ni har lärt känna Kristus - 21såvida ni nu har hört om honom och undervisats om honom efter den sanning som finns hos Jesus. 22Därför skall ni sluta leva som förut; ni skall lägga av er den gamla människan, som går under, bedragen av sina begär. 23Se till att ni förnyas i ande och förstånd 24och att ni klär er i den nya människan, som har skapats efter Guds bild, med den rättfärdighet och den helighet som hör sanningen till. 25Lägg därför bort lögnen och tala sanning, var och en till sin nästa, vi är ju varandras lemmar. 26Grips ni av vrede, så synda inte. Låt inte solen gå ner över er vrede. 27Ge inte djävulen något tillfälle. 28Den som stjäl skall sluta stjäla och i stället arbeta och sträva med egna händer, så att han kan dela med sig av sitt goda åt dem som behöver. 2


Vi har lagt bort det gamla livet och fått ett nytt genom Kristus. Vi har blivit nya skapelser, så som det var tänkt från början, Guds avbild och barn. Detta gör inte att vi per automatik blir syndfria människor. Nej, synden finns fortfarande kvar där och gör sig påmind hela tiden. Det är därför viktigt att vi varje dag avsäger oss den gamla människan och överlåter oss på nytt till Jesus.
Vi som övergivit vårt gamla leverne, vad blir då skillnaden? Jo genom Kristus är vi som förut varit själviska egon, ett med varandra. Vi är alltså varandras lemmar och vi som är Kristi kropp behöver hålla ihop och inte försöka lura varandra.  Om du blir arg, så låt det inte gå ut över någon, och om du har bråkat med någon, gå inte och lägg dig förrän du har rett upp saken och det har blivit förlåtet, annars har du givit djävulen tillfälle att fortsätta bryta ned, förstöra och splittra gemenskapen mellan människor och mellan dig och Gud. 
Som kristna lever vi ett nytt liv genom Kristus, men som sagt betyder inte det att vi inte gör fel, men att vi genom honom kan jobba med våra synder. Genom att umgås mycket med Jesus så kan han arbeta med oss så att vi blir mer lika honom.


Konungen kommer

1:a advent är snart förbi, dagen då Konungen rider in i Jerusalem för att tas emot som Frälsaren, och kanske dagen då han även får rida in i ditt hjärta som din konung och frälsare? Ja Jesus vill inget hellre än att ha en relation med dig, han älskar dig så djupt, så mycket att han dog för just dig, om bara du fanns i världen hade han ändå gjort det. Eftersom Gud älskar dig så mycket så vill han också ditt allra bästa och han vill föra dig på goda vägar, det betyder inte att det alltid kommer att vara lätt, men han kommer alltid vara där och leda dig vidare.  Att låta Jesus bli kung i ens liv är något av det bästa man kan göra. Det kan många människor vittna om, varför inte fråga någon i din närhet som du vet är kristen om det?

Joh.3:16-17
16Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. 17Ty Gud sände inte sin son till världen för att döma världen utan för att världen skulle räddas genom honom.

God natt
Nåd och frid
/Lundabo

Blogg under uppbygnad

Just nu håller KU's egen blogg hålla på att ta vid, det är en del pill med att få den att integreras med hemsidans layout men så småningom kommer det bli kalas! Vill du referera KU-samlingar, kanske skriva ett vittnesbörd eller en andakt? eller något annat som har med Grönahögs KU att göra, kontakt då mig, Daniel på [email protected] :)